Terāpies i Tractaments

  • Inici
  • Terāpies i Tractaments

Acupuntura

Acupuntura
  • 45 €

Va néixer a la Xina fa més de 3000 anys, en alguns documents se la situa entre els anys 2696-2598 AC. Aquesta antiga ciència que ha estat perfeccionada durant milers d'anys, forma part de la medicina tradicional xinesa i es basa en la inserció i la manipulació de fines agulles en punts específics (anomenats en xinès xue) del cos, per tal de millorar el flux i equilibri d'energia al llarg d'aquests meridians que travessen el nostre cos.

 

Mitjançant aquesta medicina curativa es pretén restaurar la salut i el benestar del pacient.

 

Els principals objectius de l'acupuntura són aliviar el dolor, promoure la curació i millorar la funció física i emocional.

 

Segons la teoria tradicional xinesa, l'energia vital o qi circula per tot el cos a través d'aquests vuit meridians principals i molts altres colaterals, que són canals energètics que connecten els òrgans i les funcions del cos. Quan aquest flux energètic es bloqueja o es desequilibra, apareixen els símptomes de les malalties. L'acupuntura té com a objectiu restaurar aquest equilibri energètic, estimulant o sedant els punts d'acupuntura i facilitant la circulació del qi.

 

A l'actualitat, l'acupuntura és una de les teràpies alternatives més utilitzades en tot el món i s'ha integrat en molts sistemes de salut, inclòs el sistema de salut públic de països com Xina, Japó i Corea. A més de ser utilitzada per a tractar el dolor, l'acupuntura també s'utilitza en una gran varietat de trastorns i malalties com ara trastorns digestius, estrès, ansietat, insomni, infertilitat i molt més.

 

Els procediments de l'acupuntura són realitzats per un professional de la salut altament qualificat, que selecciona els punts d'acupuntura adequats segons la condició del pacient. Les agulles que s'utilitzen són fines com un cabell i s'insereixen a la pell en diversos angles, en funció dels símptomes del pacient. Això no causa cap mena de dolor i moltes persones fins i tot adormen durant la sessió.

 

Els estudis han mostrat que l'acupuntura pot ser benefica en el tractament del dolor crònic, com ara el dolor de la zona lumbar, el dolor de cap i la osteoartritis. Així mateix, també s'ha demostrat que pot ser efectiva en altres trastorns com ara la nàusea, la migraña, l'asma i la fatiga crònica. No obstant això, encara són necessàries més investigacions per comprendre completament els mecanismes d'acció de l'acupuntura i els seus beneficis en diferents problemes de salut.

 

En resum, l'acupuntura és una antiga pràctica de la medicina xinesa que té com a objectiu restaurar l'equilibri i la salut del cos mitjançant l'estimulació de punts d'acupuntura. Encara que encara hi ha molts aspectes a investigar sobre aquesta teràpia, moltes persones han experimentat beneficis i continuaran utilitzant-la per a tractar una gran varietat de condicions. 

Utilitzes cookies prōpies i de tercers per a oferir una millor experičncia i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.